Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fekete-erdő alagút

Fekete-erdő alagút

Hozzávalók 8-10 szelethez:

A tésztához:

  • 12 dkg puha vaj
  • 3-4 tojás (mérettől függően)
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor

A töltelékhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 4-5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

A cukorsziruphoz:

  • 1,2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • ízlés szerint rum

Elkészítése:

A vajat a tojássárgájával és a cukor felével kihabosítjuk, majd a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A vajas részt a fehérjehabbal lazítjuk, és belekeverjük a kakaóval elkevert lisztet. Egy vajazott-lisztezett őzgerincformát háromnegyedig töltünk a masszával, és 160 °C-os sütőben kb. 25-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. (Ha marad masszánk, kis halmokat készíthetünk belőle, és megsüthetjük sütőpapíron.) A meggyet mossuk meg, csöpögtessük le, majd a tejszínt verjük habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A cukorsziruphoz a vizet a cukorral forraljuk fel, ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a rumot. A kihűlt tésztát vágjuk három lappá, rétegezéskor locsoljuk meg a sziruppal. Nyomózsákból a habbal húzzunk csíkokat, és két csík közé szórjunk meggyet. Hagyjunk egy kis tejszínt díszítéshez, kenjük be az alagút külsejét, és szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt legalább 2-3 órát pihentessük hűtőben.

Elkészítési idő: 90 perc                  Hűtés: 3 óra

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!