Fekete-erdő alagút
Hozzávalók 8-10 szelethez:
A tésztához:
- 12 dkg puha vaj
- 3-4 tojás (mérettől függően)
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 4-5 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
A cukorsziruphoz:
- 1,2 dl víz
- 2 evőkanál cukor
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A vajat a tojássárgájával és a cukor felével kihabosítjuk, majd a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A vajas részt a fehérjehabbal lazítjuk, és belekeverjük a kakaóval elkevert lisztet. Egy vajazott-lisztezett őzgerincformát háromnegyedig töltünk a masszával, és 160 °C-os sütőben kb. 25-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. (Ha marad masszánk, kis halmokat készíthetünk belőle, és megsüthetjük sütőpapíron.) A meggyet mossuk meg, csöpögtessük le, majd a tejszínt verjük habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A cukorsziruphoz a vizet a cukorral forraljuk fel, ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a rumot. A kihűlt tésztát vágjuk három lappá, rétegezéskor locsoljuk meg a sziruppal. Nyomózsákból a habbal húzzunk csíkokat, és két csík közé szórjunk meggyet. Hagyjunk egy kis tejszínt díszítéshez, kenjük be az alagút külsejét, és szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt legalább 2-3 órát pihentessük hűtőben.
Elkészítési idő: 90 perc Hűtés: 3 óra
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: