Adventi kocka
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé,
- 3 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 10 dkg liszt,
- 1 tk. sütőpor,
- 2 dkg kakaópor,
- 1 üveg (720 ml) meggybefőtt,
- 1 zacskó gyümölcskocsonyapor (5 dl folyadékhoz: főzős),
- 2 csillagánizs,
- 1 fahéjrúd,
- 2,5 dl hideg tej,
- 1 zacskó vanília ízű krémpor (2,5 dl tejhez: 4 személyre),
- 1 tk. őrölt fahéj,
- sütőpapír
Elkészítés:
A csokoládét durvára aprítjuk. A szétválasztott tojások fehérjét 2 ek. forró vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 7 dkg cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat, beleszitáljuk a sütőporral meg a kakaóporral elvegyített lisztet és beleforgatjuk az aprított csokoládét. A masszát sütőpapírral kibélelt 32 x 39 cm-es tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítva kihűtjük. A befőttet lecsöpögtetjük, és levét felfogjuk. A kocsonyaport a maradék cukorral meg 6 ek. befőttlével simára keverjük. A maradék befőttlevet a fahéjjal meg a csillagánizzsal felforraljuk, és 2 percig főzzük. A fahéj és a csillagánizs eltávolítása után belevegyítjük a feloldott kocsonyaport, felforraljuk, és beleforgatjuk a meggyet. A piskótát hosszában félbevágjuk, és az egyik lap köré keretet állítunk. (Erős alufóliából hajtogatott is lehet). Egyenletesen elosztjuk rajta a kompótot, finoman rányomjuk a másik lapot, majd a hűtőbe tesszük. Robotgép habverőjével a tejet és a krémport a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük. A krémet a piskótára simítjuk, és kb. 1,5 órára a hűtőbe tesszük. a keret eltávolítása után a süteményt 18 kockára vágjuk. Végül sablon segítségével minden kocka tetejére fahéjcsillagot szórunk. fincsi.hu

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: