Zöldségleves garnélával
Egy egyszerű zöldséglevest is tehetünk különlegessé, ha valami szokatlan levesbetétet főzünk bele, hát még, ha ez az alapanyag a fehérjében gazdag, vágykeltő tulajdonságairól a keleti kultúrákban régóta ismert garnélarák!
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 2 burgonya
- 20 dkg karfiol,
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg garnélarák
- 4 retek
- 10 dkg zöldborsó
- 5-5 dkg spenót és vaj
- 2-2 dl tej és tejszín
- 1 tojássárgája
- 2-2 evőkanál liszt és apróra vágott kapor
- ételízesítő
- őrölt bors
Elkészítése:
A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, Delikát Extrával és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
Tipp
- Vajas pirítóssal és retekkarikákkal kínáljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: