Zöldborsóleves 1

Zöldborsóleves

Hozzávalók:

A csipetkéhez

Elkészítése:

1 kg friss zöldborsót megpucolok. Kb 10 szál borsóhéjat megtartok. Egy nagyobb fej hagymát, egy szál friss sárgarépával apróra vágok. Olajat hevítek, megfonnyasztom a hagymát előbb, majd a répát is. Rádobok 2 kanálnyi lisztet, picit hagyom pirulni. Ha már színeződik, lehúzom a tűzről és megszórom egy kis pirospaprikával. Felöntöm 2 l vízzel. Beleöntöm a pucolt a borsót, sőt még egy fél zacskó mélyhűtöttet is, mert szeretem ha van anyag a levesben. A borsó héjat is hozzáadom (persze előtte megmosom). Sózom, picit borsozom. Egy teáskanálnyi cukrot és még egy teáskanálnyi szódabikarbónát adok hozzá. Előbbi a finom borsó íz miatt, utóbbi, hogy szép zöld maradjon a borsó. (ezeket a borsófőzelékbe is bele szoktam tenni). Ha már puha a borsó, hozzáadok 2 csomag apróra vágott friss petrezselymet is. Gyorsan kikeverek 1 tojást sóval és liszttel, azaz csipetkét készítek. Ha már forr a leves kiskanállal beleszaggatom a levesbe a csipetkét. Alaposan megkeverem. Picit hagyom összeérni az ízeket. A borsóhéjakat tálalás előtt kihalászom a levesből természetesen.

Címkék: ,
Tovább a blogra »