Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldborsó krémleves 3 Ch

Zöldborsó krémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 csomó petrezselyemzöld
  • 60 dkg gyorsfagyasztott zöldborsó
  • 1 db zsemle
  • 30 dkg sárgarépa
  • csipet étkezési só
  • 1 ek kristálycukor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 6 dl tej

tálaláshoz

  • Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, OEM vörösbor

Elkészítése:

Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a petrezselyemzüldet apróra vágjuk, majd rászórjuk. Amikor a vaj pezsegni kezd, a kockára vágott sárgarépát és a gyorsfagyasztott zöldborsót is ráöntjük. Az egészet megpirítjuk, sóval és cukorral ízesítjük, végül lassú tűzön puhára párljuk. Botmixerrel krémesítjük, majd a tejjel és a megfelelő mennyiségű vízzel állandó forralással beállítjuk a sűrűségét. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, OEM vörösbor illik hozzá. lidl.hu    Ch: 42,3 g

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!