Zöldborsó krémleves
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 csomó petrezselyemzöld
- 60 dkg gyorsfagyasztott zöldborsó
- 1 db zsemle
- 30 dkg sárgarépa
- csipet étkezési só
- 1 ek kristálycukor
- 3 dl főzőtejszín
- 6 dl tej
tálaláshoz
- Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, OEM vörösbor
Elkészítése:
Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a petrezselyemzüldet apróra vágjuk, majd rászórjuk. Amikor a vaj pezsegni kezd, a kockára vágott sárgarépát és a gyorsfagyasztott zöldborsót is ráöntjük. Az egészet megpirítjuk, sóval és cukorral ízesítjük, végül lassú tűzön puhára párljuk. Botmixerrel krémesítjük, majd a tejjel és a megfelelő mennyiségű vízzel állandó forralással beállítjuk a sűrűségét. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, OEM vörösbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 42,3 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: