Zöldborsó krémleves
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 30 dkg mirelit zöldborsó
- csipet só
- csipet cukor
- 3 dl főzőtejszín
- 2 db tojás (M méret)
- 1 ek búzafinomliszt
a tálalás
- 1 db zsemle
- Neszmélyi Irsai Olivér, száraz, minőségi fehérbor
Elkészítése:
A vajat felforrósítjuk, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zöldborsót hozzáadjuk, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük kevés vízzel, ezután botmixerrel krémesítjük, majd leszűrjük. A tejszínt, a tojás sárgájával és a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest, és néhány percig forraljuk. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Neszmélyi Irsai Olivér, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 31,3 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: