Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldborsó krémleves 2 Ch

Zöldborsó krémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 30 dkg mirelit zöldborsó
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás (M méret)
  • 1 ek búzafinomliszt

a tálalás

  • 1 db zsemle
  • Neszmélyi Irsai Olivér, száraz, minőségi fehérbor

Elkészítése:

A vajat felforrósítjuk, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zöldborsót hozzáadjuk, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük kevés vízzel, ezután botmixerrel krémesítjük, majd leszűrjük. A tejszínt, a tojás sárgájával és a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest, és néhány percig forraljuk. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Neszmélyi Irsai Olivér, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu                                      Ch: 31,3 g

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!