Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kolbászos zöldségleves fűszeresen

Kolbászos zöldségleves fűszeresen

Hozzávalók:

  • 30 dk g füstölt csípős kolbász
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg zöldborsó konzerv
  • 3 dkg vaj
  • 1 liter húsleves vagy leveskockából készített leves
  • 10 dkg csemege kukorica konzerv
  • 5 dkg vöröshagyma
  • őrölt bors
  • csípős fűszerkeverék

Elkészítése:

A kolbászt melegvíz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levét meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd a húslevessel felengedjük, — ha szükséges sózzuk — és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!