Kolbászos zöldségleves fűszeresen
Hozzávalók:
- 30 dk g füstölt csípős kolbász
- 20 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldborsó konzerv
- 3 dkg vaj
- 1 liter húsleves vagy leveskockából készített leves
- 10 dkg csemege kukorica konzerv
- 5 dkg vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- csípős fűszerkeverék
Elkészítése:
A kolbászt melegvíz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levét meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd a húslevessel felengedjük, — ha szükséges sózzuk — és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: