Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citromos zöldségleves Ch

Citromos zöldségleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 20 dkg zeller
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg gomba
  • csipet étkezési só
  • 1 kk őrölt bors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 ek búzafinomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • csipet tárkony

tálaláshoz

  • Tolnai Chardonnay, száraz fehérbor

Elkészítése:

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket és a gombát, majd a vajon lassú tűzön megpirítjuk, pároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tejszínnel, kevés vízzel és liszttel habarást készítünk, a tojássárgáját is belekeverjük. Ezzel a habarással és megfelelő mennyiségű vízzel felengedjük, a megpirult zöldségeket, végül pár percig forraljuk. A citrom egyik felét belecsavarjuk a levesbe, a másik felét felszeleteljük. Citromkarikákkal és tárkonnyal megszórva tálaljuk. Tolnai Chardonnay, száraz fehérbor illik hozzá. lidl.hu     Ch: 23,5 g

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!