A bárányhúsos levest zöldbabbal és burgonyával teheted még tartalmasabbá. Az étel a citromtól és a tejföltől lesz pikáns.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A bárányhúst kisebb kockákra vágjuk, alaposan megmossuk. Az előhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, adunk hozzá petrezselymet, babérlevelet, kockára vágott kaliforniai paprikát, végül beletesszük a húst. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Néha kevés húslevest öntsünk hozzá! Közben a megtisztított, jól megmosott burgonyát szintén kockára, a zöldbabot kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, a babot, majd felengedjük a maradék húslevessel. Lassú tűzön készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.