Zöldbableves bárányhússal
A bárányhúsos levest zöldbabbal és burgonyával teheted még tartalmasabbá. Az étel a citromtól és a tejföltől lesz pikáns.
Hozzávalók:
- 40 dkg bárányhús (pl. lapocka)
- 15 dkg zöldbab
- 1,5 dl húsleves (kockából)
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- fűszerpaprika
- babérlevél
- köménymag
- petrezselyem
- só
- friss bors
- olaj
Elkészítése:
A bárányhúst kisebb kockákra vágjuk, alaposan megmossuk. Az előhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, adunk hozzá petrezselymet, babérlevelet, kockára vágott kaliforniai paprikát, végül beletesszük a húst. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Néha kevés húslevest öntsünk hozzá! Közben a megtisztított, jól megmosott burgonyát szintén kockára, a zöldbabot kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, a babot, majd felengedjük a maradék húslevessel. Lassú tűzön készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: