Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldbableves bárányhússal

Zöldbableves bárányhússal

A bárányhúsos levest zöldbabbal és burgonyával teheted még tartalmasabbá. Az étel a citromtól és a tejföltől lesz pikáns.

Hozzávalók:

  • 40 dkg bárányhús (pl. lapocka)
  • 15 dkg zöldbab
  • 1,5 dl húsleves (kockából)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • fűszerpaprika
  • babérlevél
  • köménymag
  • petrezselyem
  • friss bors
  • olaj

Elkészítése:

A bárányhúst kisebb kockákra vágjuk, alaposan megmossuk. Az előhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, adunk hozzá petrezselymet, babérlevelet, kockára vágott kaliforniai paprikát, végül beletesszük a húst. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Néha kevés húslevest öntsünk hozzá! Közben a megtisztított, jól megmosott burgonyát szintén kockára, a zöldbabot kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, a babot, majd felengedjük a maradék húslevessel. Lassú tűzön készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!