Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldbableves 1914

Zöldbableves

Hozzávalók:

  • ¼ kg zöldbab
  • sósvíz
  • kevés vöröshagyma
  • csont-, vagy húslé
  • ecet, vagy tejföl
  • zsírban pirított zsemlyekockák

vékony rántás:

  • kis vaj, vagy zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • kis paprika

Elkészítése:

Körülbelül, egy negyed kg szép friss zöldbabot két-három részre vágunk és azt sós vízben puhára megfőzzük. Ehhez vékony rántást készítünk, kevés vöröshagymát reszelünk a rántásba, és aztán felöntjük a zöldbabbal; ha sűrű, hígítjuk egy kis csont-, vagy húslével. Tetszés szerint ecetet, tejfölt teszünk hozzá és apró zsemlyekockával betálaljuk. Vékony rántás, melyet egy kis vaj és egy kanál lisztből készítettünk, de lehet zsírból is. Természetesen a vaj, ízletesebbé teszi. Kis paprikát is teszünk hozzá, a levesnek szebb színe legyen. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!