Zöldbableves
Hozzávalók:
- ¼ kg zöldbab
- sósvíz
- kevés vöröshagyma
- csont-, vagy húslé
- ecet, vagy tejföl
- zsírban pirított zsemlyekockák
vékony rántás:
- kis vaj, vagy zsír
- 1 evőkanál liszt
- kis paprika
Elkészítése:
Körülbelül, egy negyed kg szép friss zöldbabot két-három részre vágunk és azt sós vízben puhára megfőzzük. Ehhez vékony rántást készítünk, kevés vöröshagymát reszelünk a rántásba, és aztán felöntjük a zöldbabbal; ha sűrű, hígítjuk egy kis csont-, vagy húslével. Tetszés szerint ecetet, tejfölt teszünk hozzá és apró zsemlyekockával betálaljuk. Vékony rántás, melyet egy kis vaj és egy kanál lisztből készítettünk, de lehet zsírból is. Természetesen a vaj, ízletesebbé teszi. Kis paprikát is teszünk hozzá, a levesnek szebb színe legyen. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: