Zellerleves
Hozzávalók:
- 50-60 dkg ritkacsont
- zöldség
- 1 nagyobb, vagy 2 kis zeller
- só
- fűszer
vékony rántás:
- kis vaj, vagy zsír
- 1 evőkanál liszt
- kis paprika
- tejföl
- zsírban pirított zsemlyekockák
Elkészítése:
Veszünk 10-20 fillér ára ritkacsontot (megj.: kb. 50-60 dkg.), megmosva egy kis fazékban feltesszük, és ha lehaboztuk, teszünk bele zöldséget és egy nagyobb, vagy két kis zellert, melyeket kettévágva puhára főzünk a levesben, melybe még sót és fűszert is tettünk. Ha puha a zeller, kivesszük a levesből, szitán áttörjük és az időközben elkészített vékony rántáshoz keverjük, melyet egy kis vaj és egy kanál lisztből készítettünk, de lehet zsírból is. Természetesen a vaj, ízletesebbé teszi. Kis paprikát is teszünk hozzá, a levesnek szebb színe legyen. És ha jól elkevertük, a csontokból főtt levest, lassan hozzászűrjük és mindent együtt még jó ideig főzünk. Tetszés szerint teszünk tejfölt hozzá és zsírban pirított zsemlyekockával tálaljuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: