Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zellerleves 1914

Zellerleves

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg ritkacsont
  • zöldség
  • 1 nagyobb, vagy 2 kis zeller
  • fűszer

vékony rántás:

  • kis vaj, vagy zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • kis paprika
  • tejföl
  • zsírban pirított zsemlyekockák

Elkészítése:                

Veszünk 10-20 fillér ára ritkacsontot (megj.: kb. 50-60 dkg.), megmosva egy kis fazékban feltesszük, és ha lehaboztuk, teszünk bele zöldséget és egy nagyobb, vagy két kis zellert, melyeket kettévágva puhára főzünk a levesben, melybe még sót és fűszert is tettünk. Ha puha a zeller, kivesszük a levesből, szitán áttörjük és az időközben elkészített vékony rántáshoz keverjük, melyet egy kis vaj és egy kanál lisztből készítettünk, de lehet zsírból is. Természetesen a vaj, ízletesebbé teszi. Kis paprikát is teszünk hozzá, a levesnek szebb színe legyen. És ha jól elkevertük, a csontokból főtt levest, lassan hozzászűrjük és mindent együtt még jó ideig főzünk. Tetszés szerint teszünk tejfölt hozzá és zsírban pirított zsemlyekockával tálaljuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!