Tejfölös zöldbableves
Hozzávalók:
- zöldbab
- sárgarépa
- petrezselyem
- olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 3 db burgonya
- világos rántás
- pirospaprika
- tejfölös habarás
Elkészítése:
A zöldbabot, a kockára vágott sárgarépát, petrezselymet kevés olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel. Teszünk bele 1 kisebb fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, petrezselyemzöldet és ízlés szerint sót. Ha majdnem megpuhultak a zöldségek 3 db kockára vágott burgonyát adunk a leveshez. Amíg a burgonya elkészül világos rántást készítünk, teszünk bele pirospaprikát és beleöntjük a levesbe. A végén tejfölös habarással sűrítjük be.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: