Tavaszi hideg fűszerleves
Hozzávalók:
- 15 dkg friss spenót
- 20 dkg újburgonya
- 5 dkg vöröshagyma
- ½ dl olaj
- ½ csomó friss kapor
- ½ csomó petrezselyemzöld
- 1 dkg fokhagyma
- 2 dl natúr joghurt
- só
- őrölt fehér bors
- citromlé
- cukor
Elkészítése:
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a spenót vastag szárait eltávolítjuk, alaposan megmossuk. A hagymát finomra, a spenótot és a burgonyát vékony metéltre, a petrezselyemzöldet és a kaprot apróra vágjuk. A hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott burgonyát és a spenótot, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, és kb. egy liter vízzel felengedjük. Lassú forralás mellett fél órát főzzük. A joghurtot elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerrel, a péppé zúzott fokhagymával, és a citromlével. A tűzről levesszük a levest, kihűtjük és hozzákeverjük a joghurtot. Hűtőbe tesszük, és hidegen tálaljuk. Ha szükséges, utána ízesítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: