Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tavaszi hideg fűszerleves

Tavaszi hideg fűszerleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg friss spenót
  • 20 dkg újburgonya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • ½ dl olaj
  • ½ csomó friss kapor
  • ½ csomó petrezselyemzöld
  • 1 dkg fokhagyma
  • 2 dl natúr joghurt
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • cukor

Elkészítése:

A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a spenót vastag szárait eltávolítjuk, alaposan megmossuk. A hagymát finomra, a spenótot és a burgonyát vékony metéltre, a petrezselyemzöldet és a kaprot apróra vágjuk. A hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott burgonyát és a spenótot, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, és kb. egy liter vízzel felengedjük. Lassú forralás mellett fél órát főzzük. A joghurtot elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerrel, a péppé zúzott fokhagymával, és a citromlével. A tűzről levesszük a levest, kihűtjük és hozzákeverjük a joghurtot. Hűtőbe tesszük, és hidegen tálaljuk. Ha szükséges, utána ízesítjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!