Tárkonyos malacleves
Hozzávalók: 4 személyre:
- 40 dkg malachús,
- 1 db vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 db közepes sárgarépa,
- 1 db gyökér (fehérrépa),
- 0,6 dl olaj,
- só,
- bors,
- tárkony,
- majoránna,
- 1 db babérlevél,
- 1 dl tejszín,
- 1 dl tejföl,
- 2,5 dkg liszt, cukor,
- citromlé,
- tárkonyecet
Elkészítése:
A malachúst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 cm-es kockákra, vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk. A sárgarépát, gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a húst és a hagymát, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Belerakjuk a fokhagymát, a majoránnát, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön félig megpároljuk. Majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát, felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, és teljesen puhára főzzük. A tejszínt, a tejföllel és a liszttel simára keverjük, a levesbe öntjük, végül kevés cukorral (ízfokozó), citromlével, tárkonyecettel pikánsra ízesítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: