Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tárkonyos malacleves

Tárkonyos malacleves

Hozzávalók: 4 személyre:

  • 40 dkg malachús,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 db közepes sárgarépa,
  • 1 db gyökér (fehérrépa),
  • 0,6 dl olaj,
  • só,
  • bors,
  • tárkony,
  • majoránna,
  • 1 db babérlevél,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dl tejföl,
  • 2,5 dkg liszt, cukor,
  • citromlé,
  • tárkonyecet

Elkészítése:

A malachúst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 cm-es kockákra, vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk. A sárgarépát, gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a húst és a hagymát, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Belerakjuk a fokhagymát, a majoránnát, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön félig megpároljuk. Majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát, felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, és teljesen puhára főzzük. A tejszínt, a tejföllel és a liszttel simára keverjük, a levesbe öntjük, végül kevés cukorral (ízfokozó), citromlével, tárkonyecettel pikánsra ízesítjük.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!