Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tarhonyás zöldbableves

Tarhonyás zöldbableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg főtt füstölt sonka
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 8 dkg paradicsom
  • 10 dkg tarhonya
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 csomó petrezselyemzöld
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra, a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és feldaraboljuk apró kockára, a paradicsom héját lehúzzuk (pár másodpercre forró vízbe tesszük), és kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockára, a sonkát vékony csíkokra daraboljuk. A húsos szalonnát kiolvasztjuk, és leszűrjük. A zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a zöldbabot, zöldpaprikát, paradicsomot. Együtt pár percig pirítjuk, majd felöntjük kb. egy liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a sonkát, a tarhonyát, és megsózzuk, majd fedő alatt takaréklángon (néha kevergetve) puhára főzzük, végül a tejfölt hozzáadva összemelegítjük (nem forraljuk fel, mert a tejföl kicsapódhat), és ha szükséges után ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a kisütött szalonnával és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!