Tarhonyaleves
Hozzávalók:
- 1 dl tarhonya
- kevés zsír
- kis fél fej hagyma
- kevés finomra vágott zöldpetrezselyem
- ½ kávéskanál rózsapaprika
- 1 bögre tiszta melegvíz
- csontleves
- só
- 1 evőkanál tejföl + tejfölt
- 1 tojássárgája
Elkészítése:
Egy dl tarhonyát kevés zsírban világos barnára pirítunk, és aztán hozzáteszünk kis fél fej finomra vágott hagymát és azzal együtt még egy kicsit pirítjuk. Azután hozzáteszünk még egy kevés finomra vágott zöldpetrezselymet, egy fél kávéskanál jó rózsapaprikát. Jól elkeverjük és felöntjük egy bögre tiszta melegvízzel, és lassan hagyjuk a tarhonyát benne puhára főni. Ha már az egész lé majdnem befőtt, rászűrünk még egy szükséges mennyiségű csontlevest, vagy ha az éppen nincs, lehet csak vízzel is ezt a levest megfőzni, de természetesen jobb, ha hús, vagy csontlevesel öntjük fel. Megsózzuk, és ha már puha a tarhonya, egy kanál tejfölt keverünk hozzá, avval is főzzük még és tálalásnál tetszés szerint tejfölt, és egy sárgáját habarunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: