Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szoljanka 1

Szoljanka

Szoljanka névre hallgat az orosz korhely-leves.

Hozzávalók

  • olívaolaj,
  • finomra vágott vöröshagyma,
  • fokhagyma,
  • paprika,
  • sárgarépa,
  • maradék sültek: sonka, marhahús, csirke,
  • füstölt kolbász,
  • savanyú uborka,
  • kapor,
  • egy evőkanál paradicsom püré,
  • őrölt csípős paprika,
  • citromlé.
  • felöntéshez víz, vagy húsleves,
  • só,
  • bors,
  • citromgerezdek,
  • tejföl.

Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük a szálára vágott vöröshagymát, a végén adunk hozzá zúzott fokhagymát, megüvegesítjük, és belerakjuk az egyforma vékony csíkokra vágott sárgarépát, zöldpaprikát, húsokat és a vékony karikára szelt kolbászt. Együtt dinszteljük egy kevés ideig, majd a csíkozott savanyú uborkát, a kaprot, a paradicsompürét és az őrölt paprikát is hozzátesszük (Ha gyermek is eszik belőle, akkor édes paprikát használjunk, a felnőtteknek egy kis tányéron adjunk az asztalra csípős paprikákat.). Felöntjük annyi vízzel, amennyi egy ujjnyira ellepi a hozzávalókat. Felforraljuk, megkóstoljuk, megborsozzuk, sót csak akkor tegyünk hozzá, ha teljesen kész. Kislángon főzzük lefedve legalább 20 percig. Ha az olaj a tetejére szökik, akkor már majdnem kész. Jó sűrű levesnek kell lennie. Kóstoljuk meg, és ha kell citromlevet, sót teszünk hozzá. Tálaláskor tegyünk egy evőkanál tejfölt a tányérba, mert étel tetejére, a szélére pedig egy gerezd citromot. Bármilyen hozzávalót tehetünk bele, és hagyhatunk el ebből a receptből. Akár előző nap is elkészíthető. Csak használ neki, ha összeérnek az ízek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!