Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Spárgaleves 2

Spárgaleves

Hozzávalók:

  • csirkeaprólék
  • 25 dkg spárga
  • mokkáskanálnyi cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás

Elkészítése:

Annyi vízben teszünk fel főni egy megtisztított csirkeaprólékot, amennyi ellepi, és fedő alatt, kis lángon félpuhára főzzük. Ekkor belerakunk 25 dkg megtisztított, ujjnyi darabokra vágott spárgát, a levét hideg vízzel 1,20 liternyire hígítjuk, és sóval meg mokkáskanálnyi cukorral ízesítjük és együtt teljesen puhára főzzük. Három dkg vajból egy sárga rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Ha sűrűbben akarjuk adni, egy nyers tojást csipetnyi sóval meg annyi liszttel keverjünk össze, amennyit felvesz, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe. A tálban simára keverünk egy dl tejfölt egy tojássárgájával, és erre apránként, kevergetve, rámerjük a forró levest.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!