Spárgaleves
Hozzávalók:
- csirkeaprólék
- 25 dkg spárga
- só
- mokkáskanálnyi cukor
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- liszt
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
Elkészítése:
Annyi vízben teszünk fel főni egy megtisztított csirkeaprólékot, amennyi ellepi, és fedő alatt, kis lángon félpuhára főzzük. Ekkor belerakunk 25 dkg megtisztított, ujjnyi darabokra vágott spárgát, a levét hideg vízzel 1,20 liternyire hígítjuk, és sóval meg mokkáskanálnyi cukorral ízesítjük és együtt teljesen puhára főzzük. Három dkg vajból egy sárga rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Ha sűrűbben akarjuk adni, egy nyers tojást csipetnyi sóval meg annyi liszttel keverjünk össze, amennyit felvesz, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe. A tálban simára keverünk egy dl tejfölt egy tojássárgájával, és erre apránként, kevergetve, rámerjük a forró levest.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: