Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Spárgaleves 1914

Spárgaleves

Hozzávalók:

  • 1 csomó zöld spárga
  • sósvíz
  • 1 bögre húsleves
  • tejföl

vékony rántás:

  • kis vaj, vagy zsír
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése:

Egy csomó zöld spárga fejet sós vízben megfőzünk, leszűrjük és egy bögre már készen levő húslevesbe tesszük. Ezzel is forrni hagyjuk és ezalatt vajból híg rántást készítünk és ha jól habzik, a levessel, melyben a spárga fejek főttek, felöntjük, jól elhagyjuk még főni a rántással, a tejföllel és ha kész tálalhatjuk. Vékony rántás, melyet egy kis vaj és egy kanál lisztből készítettünk, de lehet zsírból is. Természetesen a vaj, ízletesebbé teszi.Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!