Spárgaleves
Hozzávalók:
- 1 csomó zöld spárga
- sósvíz
- 1 bögre húsleves
- tejföl
vékony rántás:
- kis vaj, vagy zsír
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
Egy csomó zöld spárga fejet sós vízben megfőzünk, leszűrjük és egy bögre már készen levő húslevesbe tesszük. Ezzel is forrni hagyjuk és ezalatt vajból híg rántást készítünk és ha jól habzik, a levessel, melyben a spárga fejek főttek, felöntjük, jól elhagyjuk még főni a rántással, a tejföllel és ha kész tálalhatjuk. Vékony rántás, melyet egy kis vaj és egy kanál lisztből készítettünk, de lehet zsírból is. Természetesen a vaj, ízletesebbé teszi.Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: