Sóskaleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sóska
- 5 dkg vaj
- só
- 1 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- kemény tojás
Elkészítése:
Megtisztítunk 30 dkg sóskát, és öt dkg vajon, megsózva saját levén pároljuk. Utána zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, és egy liter hideg tejjel felengedve felforraljuk, majd áttörjük vagy szétturmixoljuk. A tálban simára keverünk egy dl tejfölt egy tojás sárgájával, és kevergetve erre merjük, nehogy összekapjon a forró leves. Adhatjuk hidegen is, akkor a kihűtött levesbe keverjük habverővel a tojásos tejfölt, és jól behűtve, csészékben kínáljuk. Külön tálkába nagy kockákra vágott kemény tojást is adhatunk hozzá, jól gazdagítja a levest akár melegen, akár hidegen kínáltuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: