Sóskaleves
Hozzávalók:
- 1 csomó sóska
- 1 evőkanál zsír
- kevés liszt
- csont lé, vagy húsleves
- 1-2 evőkanál tejföl
- mindenszemélyre egy tojás, vagy pirított zsemlyekockák
- 1-2 tojássárgája
- tejföl
Elkészítése:
Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva finomra vágunk. Egy kanál zsírból kevés liszttel világos rántást készítünk, a sóskát beletesszük és csont lével, vagy húslevessel feleresztjük. 1-2 kanál tejfölt teszünk bele és ezzel is főzzük. Tálalás előtt, mindenszemélyre egy tojást számítva, a forró levesbe beleütjük a tojásokat. Egy-kétszer felhagyjuk forrni és azután a tálba öntjük. Lehet azonban pirított zsemlyekockákkal is adni ezt a levest, akkor a tálalótálban még 1-2 sárgáját keverünk el tejföllel, hozzáöntjük lassan a levest, a zsemlyét külön adjuk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: