Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sóskaleves 1914

Sóskaleves

Hozzávalók:

  • 1 csomó sóska
  • 1 evőkanál zsír
  • kevés liszt
  • csont lé, vagy húsleves
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • mindenszemélyre egy tojás, vagy pirított zsemlyekockák
  • 1-2 tojássárgája
  • tejföl

Elkészítése:

Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva finomra vágunk. Egy kanál zsírból kevés liszttel világos rántást készítünk, a sóskát beletesszük és csont lével, vagy húslevessel feleresztjük. 1-2 kanál tejfölt teszünk bele és ezzel is főzzük. Tálalás előtt, mindenszemélyre egy tojást számítva, a forró levesbe beleütjük a tojásokat. Egy-kétszer felhagyjuk forrni és azután a tálba öntjük. Lehet azonban pirított zsemlyekockákkal is adni ezt a levest, akkor a tálalótálban még 1-2 sárgáját keverünk el tejföllel, hozzáöntjük lassan a levest, a zsemlyét külön adjuk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!