Savanyú tojásleves 4

Savanyú tojásleves

Hozzávalók:

Elkészítése:

A lisztet zsemleszínűre pirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a megtisztított, reszelt hagymát, a pirospaprikát, simára keverjük 2 dl hideg vízzel, felöntjük a húslevessel, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk. Eztán hozzáadjuk az ecetet, és kisebb merőkanálba téve, óvatosan, egyenként beleeresztjük a tájasokat a forrásban lévő levesbe. Csak addig főzzük, amíg a fehérje összeáll, mintegy burkot képezve a tojássárgája körül. Eltávolítjuk a babalevelet, ha szükséges utána sózzuk, minden tányér aljara 1-1 ek tejfölt teszünk, és arra szedjük a forró levest.

Megjegyzés:

Igazán csak frissen jó, amikor a tojássárgája félig lágy, melegítéskor vagy a forró levesben való hosszabb állastól a tojássárgája megkeményedik.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »