Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Savanyú tojásleves 4

Savanyú tojásleves

Hozzávalók:

  • 3 dkg margarin
  • 3 dkg liszt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 2 ek borecet vagy citromlé
  • 1 dl tejföl
  • 4 egész tojás
  • 1 liter húsleves (kockából)
  • bors

Elkészítése:

A lisztet zsemleszínűre pirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a megtisztított, reszelt hagymát, a pirospaprikát, simára keverjük 2 dl hideg vízzel, felöntjük a húslevessel, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk. Eztán hozzáadjuk az ecetet, és kisebb merőkanálba téve, óvatosan, egyenként beleeresztjük a tájasokat a forrásban lévő levesbe. Csak addig főzzük, amíg a fehérje összeáll, mintegy burkot képezve a tojássárgája körül. Eltávolítjuk a babalevelet, ha szükséges utána sózzuk, minden tányér aljara 1-1 ek tejfölt teszünk, és arra szedjük a forró levest.

Megjegyzés:

Igazán csak frissen jó, amikor a tojássárgája félig lágy, melegítéskor vagy a forró levesben való hosszabb állastól a tojássárgája megkeményedik.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!