Savanyú tojásleves
Hozzávalók:
- 3 dkg margarin
- 3 dkg liszt
- 1 kis fej hagyma
- 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
- 1 babérlevél
- 2 ek borecet vagy citromlé
- 1 dl tejföl
- 4 egész tojás
- 1 liter húsleves (kockából)
- só
- bors
Elkészítése:
A lisztet zsemleszínűre pirítjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a megtisztított, reszelt hagymát, a pirospaprikát, simára keverjük 2 dl hideg vízzel, felöntjük a húslevessel, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk. Eztán hozzáadjuk az ecetet, és kisebb merőkanálba téve, óvatosan, egyenként beleeresztjük a tájasokat a forrásban lévő levesbe. Csak addig főzzük, amíg a fehérje összeáll, mintegy burkot képezve a tojássárgája körül. Eltávolítjuk a babalevelet, ha szükséges utána sózzuk, minden tányér aljara 1-1 ek tejfölt teszünk, és arra szedjük a forró levest.
Megjegyzés:
Igazán csak frissen jó, amikor a tojássárgája félig lágy, melegítéskor vagy a forró levesben való hosszabb állastól a tojássárgája megkeményedik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: