Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Savanyú tojásleves 2

Savanyú tojásleves

Hozzávalók:

  • személyenként 1-2 tojás
  • 3 (ek) evőkanál liszt
  • 3 ek olaj
  • kevés cukor
  • ecet
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

Az olajon megpirítjuk a cukrot, amikor mar barna, belekeverjük a lisztet, és barna rántást készítünk, Felontjuk kb. 1 liter vízzel, sóval, meg ecettel fűszerezzük, és felforraljuk. A tojásokat vigyázva beleütjük, és lassú forrással kb. 5 percig forraljuk. Csak a fehérje legyen kemény, a sárgája lágy maradjon. Tejföllel finomítjuk. Ízlés szerint cukrozzuk, savanyítjuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!