Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Savanyú tojásleves 1

Savanyú tojásleves

Hozzávalók:

  • 4 dkg zsír,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dkg porcukor,
  • 6 dkg vöröshagyma,
  • 1 kávéskanál paprika,
  • só,
  • babérlevél,
  • pár szem feketebors,
  • ecet,
  • 6-8 tojás,
  • 1 dl tejfel.

Elkészítése:

4 dkg zsírból barna rántást készítünk a következőképpen: A zsírba tegyünk 1 evőkanálnyi porcukrot. Ha barna tegyünk hozzá 4 dkg lisztet és egy középnagyságú megreszelt vöröshagymát. Jól elkeverjük 1 kávéskanál paprikával és feleresztjük 12 dl vízzel, vagy húslével. Megsózzuk és pár szem feketeborsot, egy zöld babérlevelet teszünk bele és egy kis ecetet és lassan felforraljuk. Tálalás előtt személyenként 2 tojást ütünk bele és pár percig csendesen forrni hagyjuk. Néhány kanál tejföllel ízesítjük.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!