Savanyú tojásleves
Hozzávalók:
- 4 dkg zsír,
- 4 dkg liszt,
- 2 dkg porcukor,
- 6 dkg vöröshagyma,
- 1 kávéskanál paprika,
- só,
- babérlevél,
- pár szem feketebors,
- ecet,
- 6-8 tojás,
- 1 dl tejfel.
Elkészítése:
4 dkg zsírból barna rántást készítünk a következőképpen: A zsírba tegyünk 1 evőkanálnyi porcukrot. Ha barna tegyünk hozzá 4 dkg lisztet és egy középnagyságú megreszelt vöröshagymát. Jól elkeverjük 1 kávéskanál paprikával és feleresztjük 12 dl vízzel, vagy húslével. Megsózzuk és pár szem feketeborsot, egy zöld babérlevelet teszünk bele és egy kis ecetet és lassan felforraljuk. Tálalás előtt személyenként 2 tojást ütünk bele és pár percig csendesen forrni hagyjuk. Néhány kanál tejföllel ízesítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: