Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pusztaszeri zöldbableves

Pusztaszeri zöldbableves

Hozzávalók:

  • 2 db marhahúsleves kocka,
  • 60 dkg zöldbab,
  • 1 fej hagyma,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 15 dkg főtt füstölt sonka,
  • 1 db paradicsom,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 1 marék tarhonya,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 2 evőkanál tejföl.

Elkészítése:

A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük, majd kiszedjük a pörcöket. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a felaprított zöldbabot, a negyedekre vágott paradicsomot, és tovább pirítjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, felöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a leveskockákat. A sonkát gyufaszálnyira vágjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk, és a szárazon megpirított tarhonyával együtt beletesszük a levesbe. Addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul. Utána letakarva állni hagyjuk 5 percet, és tálaláskor a tejfölbe kevert szalonna-pörccel díszítjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!