Pusztaszeri zöldbableves
Hozzávalók:
- 2 db marhahúsleves kocka,
- 60 dkg zöldbab,
- 1 fej hagyma,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 15 dkg főtt füstölt sonka,
- 1 db paradicsom,
- 2 db zöldpaprika,
- 1 marék tarhonya,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- 2 evőkanál tejföl.
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük, majd kiszedjük a pörcöket. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a felaprított zöldbabot, a negyedekre vágott paradicsomot, és tovább pirítjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, felöntjük másfél liter vízzel és beletesszük a leveskockákat. A sonkát gyufaszálnyira vágjuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk, és a szárazon megpirított tarhonyával együtt beletesszük a levesbe. Addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul. Utána letakarva állni hagyjuk 5 percet, és tálaláskor a tejfölbe kevert szalonna-pörccel díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: