Olasz vitaminleves
Hozzávalók:
- 1 liter húsleves vagy egy liter vízben két húsleveskocka
- mokkáskanálnyi köménymag
- pár szem bors
- körömnyi babérlevél
- 2 szem szegfűszeg
- 1 kiskanálnyi reszelt sárga- meg fehérrépa
- mokkáskanálnyi reszelt zeller
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
Elkészítése:
Egy liter maradék húslevesből készítjük vagy feloldunk egy liter vízben két húsleveskockát és öt percig forraljuk. Teatojásba mokkáskanálnyi köménymagot, pár szem borsot, körömnyi babérlevelet meg két szem szegfűszeget is tehetünk és azt a forralás során belelógatjuk a levesbe. A tányérok vagy csészék aljára egy-egy kiskanálnyi reszelt sárga- meg fehérrépát, mokkáskanálnyi reszelt zellert teszünk, és erre szűrjük rá a forró levest. Meghintjük petrezselyemzölddel, és egy külön tálkában kínáljuk hozzá a reszelt sajtot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: