Hozzávalók 4 személyre:
a ropogóshoz:
Elkészítése:
A sütőtököt kockázzuk fel, a hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Tegyük fel őket 8 dl vízbe főni. Facsarjuk hozzá a narancs levét, adjunk hozzá sót, frissen őrölt borsot. Lefedve, takaréklángon forraljuk, míg a zöldségek megpuhulnak, ekkor adjuk hozzá a tejszínt, egyet forraljunk rajta, majd turmixoljuk le a levest, és ízesítsük az erős paprikával vagy a chilikrémmel.
A ropogóshoz a leveles tésztát sütőpapíron nyújtsuk ki 3 mm vékonyra. Kenjük meg a felvert tojással, sózzuk, szórjuk meg frissen őrölt borssal. Szórjuk rá a tökmagot, nyomkodjuk bele, reszeljük rá a sajtot. Éles késsel csíkozzuk fel a tésztát, a sütőpapírral együtt helyezzük át egy tepsire, és 220ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt. A levest a tökmagos ropogóssal tálaljuk. Vrábel Krisztina