Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Narancsos sütőtökleves tökmagos ropogóssal

Narancsos sütőtökleves tökmagos ropogóssal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
  • 1 db narancs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szárított erős paprika vagy 1 tk. chilikrém
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • bors

a ropogóshoz:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 10 dkg hámozott tökmag
  • 1 tojás
  • 3-4 dkg parmezán

Elkészítése:

A sütőtököt kockázzuk fel, a hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Tegyük fel őket 8 dl vízbe főni. Facsarjuk hozzá a narancs levét, adjunk hozzá sót, frissen őrölt borsot. Lefedve, takaréklángon forraljuk, míg a zöldségek megpuhulnak, ekkor adjuk hozzá a tejszínt, egyet forraljunk rajta, majd turmixoljuk le a levest, és ízesítsük az erős paprikával vagy a chilikrémmel.

A ropogóshoz a leveles tésztát sütőpapíron nyújtsuk ki 3 mm vékonyra. Kenjük meg a felvert tojással, sózzuk, szórjuk meg frissen őrölt borssal. Szórjuk rá a tökmagot, nyomkodjuk bele, reszeljük rá a sajtot. Éles késsel csíkozzuk fel a tésztát, a sütőpapírral együtt helyezzük át egy tepsire, és 220ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt. A levest a tökmagos ropogóssal tálaljuk. Vrábel Krisztina

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!