Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nagydobosi sütőtökpüré leves

Nagydobosi sütőtökpüré leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 tyúkhúsleveskocka,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • késhegynyi reszelt szerecsendió,
  • 1 csokor metélőhagyma.

Elkészítése:

A sütőtököt, a hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk a leveskockát, meg a fűszereket hozzáadjuk, és 4 dl vízzel felöntjük. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg meg nem puhult, majd turmixgépben vagy szitán áttörve pépesítjük. Melegen vagy hidegen, megtejfölözve, apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!