Nagydobosi sütőtökpüré leves
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 sárgarépa,
- 1 tyúkhúsleveskocka,
- 1 dl tejföl,
- só,
- bors,
- késhegynyi reszelt szerecsendió,
- 1 csokor metélőhagyma.
Elkészítése:
A sütőtököt, a hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk a leveskockát, meg a fűszereket hozzáadjuk, és 4 dl vízzel felöntjük. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg meg nem puhult, majd turmixgépben vagy szitán áttörve pépesítjük. Melegen vagy hidegen, megtejfölözve, apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: