Különleges zöldbableves
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge zöldbab
- 2 húsleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 4 dkg vaj
- (Készíthetjük csirkeaprólékkal is)
Elkészítése:
Megtisztítunk, egy centis darabokra vágunk 60 dkg zsenge zöldbabot, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük, egy húsleveskockával ízesítjük. Ezután a bab felét szűrőkanállal kiszedjük, a maradékot még 15 percig főzzük, majd turmixgéppel pépesítjük. Simára keverjük egy dl tejföllel. felengedjük annyi vízzel, hogy egy liternyi legyen, egy nagy csokor finomra vágott petrezselyemmel meg egy második leveskockával fűszerezzük, és a félretett babot beletéve felforraljuk. Dobhatunk bele négy dkg vajat is, attól még tartalmasabbá válik ez a leves. (Készíthetjük csirkeaprólékkal is, akkor az aprólékot előre megfőzzük, és levében puhítjuk meg a babot, a legvégén rakjuk vissza bele az aprólékot)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: