Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kassai újburgonyaleves

Kassai újburgonyaleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg újburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg vegyes leveszöldség
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 db zöldpaprika
  • 20 dkg füstölt lapocka
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • babérlevél
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

A füstölt lapockát babérlevéllel, vegyes zöldséggel megfőzzük. A húst kivesszük, és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. A megtisztított, kockákra vágott újburgonyát a főző léhez adjuk, és megfőzzük. Olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítünk, megszórjuk fűszerpaprikával, hideg vízzel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez, és hozzákeverjük a tejfölt, meg a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Ezután beletesszük a füstölt húst, és rögtön tálalhatjuk.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!