Kassai újburgonyaleves
Hozzávalók:
- 1,5 kg újburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg vegyes leveszöldség
- 1 evőkanál étolaj
- 1 db zöldpaprika
- 20 dkg füstölt lapocka
- 1 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- fél csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- babérlevél
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A füstölt lapockát babérlevéllel, vegyes zöldséggel megfőzzük. A húst kivesszük, és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. A megtisztított, kockákra vágott újburgonyát a főző léhez adjuk, és megfőzzük. Olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítünk, megszórjuk fűszerpaprikával, hideg vízzel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a leveshez, és hozzákeverjük a tejfölt, meg a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Ezután beletesszük a füstölt húst, és rögtön tálalhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: