Hegyaljai tarkabableves
Hozzávalók:
- 20 dkg tarkabab,
- 1 fej vöröshagyma,
- 40 dkg savanyú káposzta,
- 20 dkg füstölt kolbász,
- 1,2 l csontlé (leveskockából),
- 1 ek cukor,
- 2 ek liszt,
- 2 dl tejföl,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 3 ek olaj,
- 2 babérlevél,
- 1 ek ecet,
- só
Elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: