Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hegyaljai tarkabableves

Hegyaljai tarkabableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg tarkabab,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg füstölt kolbász,
  • 1,2 l csontlé (leveskockából),
  • 1 ek cukor,
  • 2 ek liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3 ek olaj,
  • 2 babérlevél,
  • 1 ek ecet,

Elkészítése:

Az előző nap beáztatott babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük a csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!