Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Erdélyi zöldbableves

Erdélyi zöldbableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab,
  • 1 vöröshagyma,
  • 5 dkg szalonna,
  • 2 paradicsom,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 evőkanál só,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • 1 teáskanál liszt

Elkészítése:

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. A zsíron üvegesre fonnyasztjuk a megtisztított és ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Először folytonos kevergetés mellett ráöntünk 3 dl hideg vizet, és simára keverjük. Forralás közben további 7 dl vízzel felöntjük. Megsózzuk. Ha már zubog, akkor apránként, hogy a forrás egy pillanatra se szűnjön meg, beletesszük a közben megmosott, megtisztított és darabokra tördelt zöldbabot. Nagyon hamar megpuhul. Ezután hozzátesszük a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt petrezselyem felét. A liszttel és a baracklekvárral simára kevert tejfölt folytonos keverés közben beleöntjük. Jól felforraljuk, végül a megmaradt petrezselyemzölddel meghintve, a fazekat lefedjük. A sárgabaracklekvártól rendkívül finom zamatot kap.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!