Citromos zöldbableves
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- másfél liter víz
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- egy darabka citromhéj
- só
- 5 dkg vaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 2 pár virsli
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- kevés citromlé
Elkészítése:
Megtisztítunk, kis darabokra vágunk 40 dkg zöldbabot, és másfél liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1-1 szál megtisztított, négybe vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret, egy darabka citromhéjat, és megsózzuk. Amikor a bab megpuhul, öt dkg vajból egy púpos evőkanál liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, és beledobunk két pár karikára vágott virslit. (Ha műanyag burkolja a virslit, azt előzőleg lehúzzuk róla.) Egy csapott evőkanál lisztet simára keverünk két dl tejföllel, és tésztaszűrőn keresztül, közben kevergetve, a levesbe öntjük, így nem lesz csomós. Még 34 percig főzzük, és egy kevés citromlével savanyítva tálaljuk. Kellemesen üdítő, pikáns nyári leves, ha virsli nélkül készítjük, hidegen is tálalhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: