Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citromos zöldbableves

Citromos zöldbableves

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab
  • másfél liter víz
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • egy darabka citromhéj
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 2 pár virsli
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • kevés citromlé

Elkészítése:

Megtisztítunk, kis darabokra vágunk 40 dkg zöldbabot, és másfél liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1-1 szál megtisztított, négybe vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret, egy darabka citromhéjat, és megsózzuk. Amikor a bab megpuhul, öt dkg vajból egy púpos evőkanál liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, és beledobunk két pár karikára vágott virslit. (Ha műanyag burkolja a virslit, azt előzőleg lehúzzuk róla.) Egy csapott evőkanál lisztet simára keverünk két dl tejföllel, és tésztaszűrőn keresztül, közben kevergetve, a levesbe öntjük, így nem lesz csomós. Még 34 percig főzzük, és egy kevés citromlével savanyítva tálaljuk. Kellemesen üdítő, pikáns nyári leves, ha virsli nélkül készítjük, hidegen is tálalhatjuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!