Alföldi tarhonyaleves
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- csipet őrölt kömény
- 1 db zöldpaprika
- 1 ek pirospaprika
- 1 db paradicsom
- 15 dkg tarhonya
- 3 db burgonya
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db hegyes erős paprika
- Villányi Bársony Cuvée Cabernet Sauvignon-Merlot, száraz vörösbor
Elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk. Mikor már aranyszínű, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a kockára vágott zöldpaprikát, és pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és pár percig tovább pirítjuk. Közben a tarhonyát 180oC-os sütőben aranybarnára pirítjuk. A kockákra vágott burgonyával együtt hozzáadjuk a leveshez, és kb. 1 liter vízzel felengedjük. Mikor felforrt, szükség szerint sóval ízesítjük, majd készre főzzük. Tálalásnál petrezselyemzölddel és hegyes erős paprikával díszítjük. Villányi Bársony Cuvée Cabernet Sauvignon-Merlot, szárazminőségi vörösbor, illik hozzá. lidl.hu Ch: 58,6
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: