Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Alföldi tarhonyaleves Ch

Alföldi tarhonyaleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet őrölt kömény
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg tarhonya
  • 3 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db hegyes erős paprika
  • Villányi Bársony Cuvée Cabernet Sauvignon-Merlot, száraz vörösbor

Elkészítése:

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk. Mikor már aranyszínű, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a kockára vágott zöldpaprikát, és pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor zsírjára pirult, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és pár percig tovább pirítjuk. Közben a tarhonyát 180oC-os sütőben aranybarnára pirítjuk. A kockákra vágott burgonyával együtt hozzáadjuk a leveshez, és kb. 1 liter vízzel felengedjük. Mikor felforrt, szükség szerint sóval ízesítjük, majd készre főzzük. Tálalásnál petrezselyemzölddel és hegyes erős paprikával díszítjük. Villányi Bársony Cuvée Cabernet Sauvignon-Merlot, szárazminőségi vörösbor, illik hozzá. lidl.hu                                     Ch: 58,6

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!