Tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
- leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg sertéshús
- só
- törött bors
- kevés majoránna
- 2 evőkanál liszt
- 1,2 l víz
- egy csokor tárkony
- 1 tojás
- tejföl
- citromlé
Elkészítése:
A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk. Sóval törött borssal, kevés majoránnával ízesítjük, majd meghintjük 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk egy csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk. Ezután 1 tojásból galuskát készítünk és azt beleszaggatjuk. Tálaláskor tejföllel és citromlével ízesítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: