Sárgarépás póréleves
Egészséges leves különlegesség, mindenki örömére.
Hozzávalók:
- 400 g sárgarépa
- 1 nagy póréhagyma
- 50 g vöröshagyma
- 30 g vaj
- 2 db zöldségleveskocka
- 50 g rizs
- 1 dl tejföl
- 20 g liszt
- 1/2 csomó petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A rizst átválogatjuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A póréhagymát, sárgarépát vékony karikára, a vöröshagymát és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. Olvasztott vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzátesszük a sárgarépát, póréhagymát és felöntjük a zöldséglével, majd sózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A rizst enyhén sós vízben külön főzzük meg. A levest keverőgépben pépesítjük, és belekeverjük a tejfölt. Tálaláskor a rizst a tányér aljára tesszük, és rámerjük a levest, majd megszórjuk zöldpetrezselyemmel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: