Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sárgarépás póréleves

Sárgarépás póréleves

Egészséges leves különlegesség, mindenki örömére.

Hozzávalók:

  • 400 g sárgarépa
  • 1 nagy póréhagyma
  • 50 g vöröshagyma
  • 30 g vaj
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 50 g rizs
  • 1 dl tejföl
  • 20 g liszt
  • 1/2 csomó petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítése:

A rizst átválogatjuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A póréhagymát, sárgarépát vékony karikára, a vöröshagymát és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. Olvasztott vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzátesszük a sárgarépát, póréhagymát és felöntjük a zöldséglével, majd sózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A rizst enyhén sós vízben külön főzzük meg. A levest keverőgépben pépesítjük, és belekeverjük a tejfölt. Tálaláskor a rizst a tányér aljára tesszük, és rámerjük a levest, majd megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!