Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sajtos krémleves

Sajtos krémleves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg édes alma
  • 3 dkg vaj
  • 20 dkg hagyma apróra vágva
  • 20 dkg burgonya apróra vágva
  • őrölt bors
  • 1 l víz
  • 10 dkg márványsajt

Elkészítése:

Magozd ki az almát, és vágd dió nagyságú darabokra. Olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Tedd bele a kockára vágott burgonyát, és közepes lángon pirítsd 3-4 percig. Sózd, borsozd, tedd bele az almakockákat és a vizet. Forrald lassú tűzön 15 percig, illetve amíg a krumpli és az alma puha lesz. Pépesítsd mixerben, majd adj hozzá 5 dkg sajtot, és keverd simára. Visszaöntve a fazékba melegítsd fel. A megmaradt sajtot apróra morzsolva szórd a tetejére.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!