Rántottleves, sajtos pirítóssal
Hozzávalók:
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg búzafinomliszt
- csipet köménymag
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. pirospaprika
- 8 dl hideg víz
- csipet étkezési só
- 1 fej vöröshagyma
- ½ kg szeletelt kenyér
- 30 dkg edami sajt
a tálaláshoz
- Balatoni Pinot Noir rozé, száraz rozébor
Elkészítése:
A zsírt felforrósítjuk, a lisztet beleszórjuk, és világos rántást készítünk belőle. Hozzáadjuk az egész köményt, a reszelt fokhagymát és a pirospaprikát. Elkeverjük, és azonnal felengedjük 8 dl hideg vízzel. Sóval ízesítjük, a vöröshagymát négyfelé vágva beletesszük, és 20-25 percig főzzük. Tálalás előtt a hagymát kivesszük a levesből és sajtos pirítóssal tálaljuk. Balatoni Pinot Noir rozé, száraz rozébor illik hozzá. lidl.hu Ch: 98,4 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: