Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rántottleves, sajtos pirítóssal Ch

Rántottleves, sajtos pirítóssal

Hozzávalók:

  • 10 dkg sertészsír
  • 10 dkg búzafinomliszt
  • csipet köménymag
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 8 dl hideg víz
  • csipet étkezési só
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ kg szeletelt kenyér
  • 30 dkg edami sajt

a tálaláshoz

  • Balatoni Pinot Noir rozé, száraz rozébor

Elkészítése:

A zsírt felforrósítjuk, a lisztet beleszórjuk, és világos rántást készítünk belőle. Hozzáadjuk az egész köményt, a reszelt fokhagymát és a pirospaprikát. Elkeverjük, és azonnal felengedjük 8 dl hideg vízzel. Sóval ízesítjük, a vöröshagymát négyfelé vágva beletesszük, és 20-25 percig főzzük. Tálalás előtt a hagymát kivesszük a levesből és sajtos pirítóssal tálaljuk. Balatoni Pinot Noir rozé, száraz rozébor illik hozzá. lidl.hu                                                                                       Ch: 98,4 g

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!