Raguleves
Hozzávalók:
- pörkölt (marha, vad, esetleg borjú),
- 1 kg krumpl
- 2 közepes fehérrépa
- 3 közepes sárgarépa
- kis zeller
- karalábé
- csipetke
Elkészítése:
Pörköltöt készítünk (marha, vad, esetleg borjú), ennek a módját keresd meg, mert nem írom le még egyszer. 1 kg krumplit kockára vágva megfőzünk, 2 közepes fehérrépát, 3 közepes sárgarépát, kis zellert, karalábét, szintén kockára vágva megfőzünk, a kész pörköltbe öntjük a krumplit a saját vízével, és a zöldséget, összeforraljuk. Ha mirelit zöldséget használunk, forrjon a leves a krumplival, amikor belerakjuk. Ha bátrak vagyunk, lehet a krumplit a levesben főzni, ilyenkor a majdnem kész pörköltöt felöntjük hideg vízzel, és beletesszük a zöldséget, a krumplit és a többi vizet forrás után kb. 5 perccel ráérünk. A beleszaggatott csipetke nagyon jót tenne neki, ha nem fájna a kezem a készítésétől. Keressünk valakit a családban, aki átvállalja!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: