Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pulykabecsinált leves Ch

Pulykabecsinált leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csipet só
  • csipet tárkony
  • 1 db citrom
  • 1 ek búzafinomliszt
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg vaj

tálaláshoz

  • Cimarosa Chardonnay Colombard, száraz, minőségi ausztrál fehérbor

Elkészítése:

A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a pulykamellet megtisztítjuk. A sárgarépát, fehérrépát és a gombát megmossuk, a hússal együtt egyenletes kockákra vágjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni. 15 percig forraljuk, míg megpuhulnak a hozzávalók. Sóval, tárkonnyal és citromlével ízesítjük.

Elkészítjük a habarást: A lisztet kevés hideg vízzel simára keverünk, majd hozzáadjuk a tejfölt. A megfőtt levest behabarjuk, és a tetejére csipkedjük a vajat. A levest forrón tálaljuk. Cimarosa Chardonnay Colombard, száraz, minőségi ausztrál fehérbor illik hozzá. lidl.hu                                                                                        Ch: 24,1 g

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!