Pulykabecsinált leves
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csipet só
- csipet tárkony
- 1 db citrom
- 1 ek búzafinomliszt
- 3 dl tejföl
- 5 dkg vaj
tálaláshoz
- Cimarosa Chardonnay Colombard, száraz, minőségi ausztrál fehérbor
Elkészítése:
A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a pulykamellet megtisztítjuk. A sárgarépát, fehérrépát és a gombát megmossuk, a hússal együtt egyenletes kockákra vágjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni. 15 percig forraljuk, míg megpuhulnak a hozzávalók. Sóval, tárkonnyal és citromlével ízesítjük.
Elkészítjük a habarást: A lisztet kevés hideg vízzel simára keverünk, majd hozzáadjuk a tejfölt. A megfőtt levest behabarjuk, és a tetejére csipkedjük a vajat. A levest forrón tálaljuk. Cimarosa Chardonnay Colombard, száraz, minőségi ausztrál fehérbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 24,1 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: