Póréhagymakrém-leves márványsajttal
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 8 dl zöldség- vagy húsleves (leveskockából)
- 3 evőkanál száraz fehér bor
- 5 dkg márványsajt
- 1,5 dl tej (2,8 %-os)
- só
- bors
Elkészítése:
Melegítsük fel egy teflonedényben az olajat, tegyük bele a felkockázott hagymát és a karikákra vágott pórét, fedő alatt pároljuk, míg meg nem puhul. Majd szórjuk bele a lisztet, 1 percig kevergetjük, majd vegyük le a tűzről, fokozatosan engedjük fel a levessel és a borral, fűszerezzük. Kis lángra téve forraljuk 2-3 percig.
Öntsük az egészet a mixerbe, pürésítsük, utána öntsük vissza az edénybe, és adjuk hozzá a sajtot és a tejet. Folytonos keveréssel lassú tűzön felmelegítjük, míg fel nem olvad. Fűszerezzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: