Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Krémes sárgadinnyeleves

Krémes sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 érett sárgadinnye
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • kiskanál őrölt szegfűszeg
  • kiskanál őrölt fahéj
  • fél kiskanál őrölt gyömbér
  • fél kiskanál őrölt kardamom
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dl tej

Elkészítés:

Vágj félbe egy sárgadinnyét, távolítsd el a magokat, és kapargasd ki a belsejét. A dinnye húsát aprítsd fel kockákra, és a saját levében párold puhára. Önts hozzá egy pohár tejszínt, és hagyd teljesen kihűlni, majd turmixold össze. Ezután add hozzá a cukrot, a vajat, a szegfűszeget és a kardamomot. Végül mehet hozzá a tej és a megmaradt tejszín is, majd még egyszer alaposan keverd össze az egészet. Tálald jól behűtve, csipetnyi fahéjjal megszórva.

Tipp: pirított mandulaforgáccsal, jéghideg vaníliafagylalttal vagy tejszínhabrózsával is szervírozhatod.

Nemcsak finom, egészséges is: a sárgadinnyének magas az A- és C-vitamin-, illetve béta-karotin-tartalma.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!