Krémes sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
- 1 érett sárgadinnye
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- kiskanál őrölt szegfűszeg
- kiskanál őrölt fahéj
- fél kiskanál őrölt gyömbér
- fél kiskanál őrölt kardamom
- 4 dl habtejszín
- 2 dl tej
Elkészítés:
Vágj félbe egy sárgadinnyét, távolítsd el a magokat, és kapargasd ki a belsejét. A dinnye húsát aprítsd fel kockákra, és a saját levében párold puhára. Önts hozzá egy pohár tejszínt, és hagyd teljesen kihűlni, majd turmixold össze. Ezután add hozzá a cukrot, a vajat, a szegfűszeget és a kardamomot. Végül mehet hozzá a tej és a megmaradt tejszín is, majd még egyszer alaposan keverd össze az egészet. Tálald jól behűtve, csipetnyi fahéjjal megszórva.
Tipp: pirított mandulaforgáccsal, jéghideg vaníliafagylalttal vagy tejszínhabrózsával is szervírozhatod.
Nemcsak finom, egészséges is: a sárgadinnyének magas az A- és C-vitamin-, illetve béta-karotin-tartalma.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: