Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hideg sárgadinnyeleves

Hideg sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgadinnye
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl borpárlat
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • szegfűszeg
  • egész fahéj
  • egész fehér bors

Elkészítése:

A dinnye héját megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és a gyümölcs húsának negyedét apró golyóformával (karalábévájó) kivájjuk. Rászórjuk a porcukor felét, ráöntjük a borpárlatot, és hűtőbe tesszük. Ez lesz a leves betétje. A maradék gyümölcshúst a héjából kivesszük, kb. fél liter vízben a maradék cukorral, a fehérborral és az előző levesnél leírt módon elkészített redukcióval puhára főzzük. A megfőtt dinnyehúst pépesítjük (turmix gép), kihűtjük, majd elkeverjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a kivájt dinnyehúst, végül lazán összekeverjük, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!