Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Alfalusi paszulyleves

Alfalusi paszulyleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarka paszuly,
  • 50 dkg füstölt disznóhús,
  • 1 fej saláta vagy madársaláta,
  • 5 dkg zsír,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • zöldkapor,
  • pirospaprika

Elkészítése:

Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük. Közben a madársalátát vagy fejessalátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöldkaporral együtt a levesbe tesszük. Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!