Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomleves 1914

Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • érett piros paradicsom
  • zöld petrezselyem
  • kis fej vöröshagyma
  • kevés víz
  • híg rántás
  • cukor
  • apró galuskák vagy 1 dl rizs, vagy tarhonya
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése:

Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután előzőleg megmostuk és zöld petrezselyem és egy kis fej vöröshagymával, kevés vízzel tűzhelyre tesszük. Ha megfőtt, szitán áttörjük, híg rántást készítünk és hozzáöntjük az áttört paradicsomlét vigyázva, hogy csomós ne legyen, megsózzuk, tetszés szerint megcukrozzuk, és ha szép simára elfőtt, apró galuskákat főzünk bele. Ha szeretjük rizzsel, akkor egy dl rizst megmosunk, egy kanál zsírban kissé pároljuk és az áttört paradicsomlével, melyet még hideg vízzel hígítunk, felöntjük és főzzük addig, míg a rizs megpuhult. Sokan szeretik tarhonyával is, akkor az egész finom tarhonyát pirítva, megfőve külön tálon adjuk a híg rántással elkészített paradicsomleveshez. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!