Paradicsomleves
Már óvodás korom óta nagyon szeretem, ismerem már azóta az olasz változatot is. Nekem mégis a hagyományos, menzás ízvilágú a favorit, szigorúan betűtésztával!
Hozzávalók:
- 1 liter paradicsomlé (vagy 1 nagy paradicsompüré konzerv higítva vízzel),
- 1 kis fej hagyma,
- zellerzöld,
- 3-4 kanál cukor,
- csipet só,
- bors,
- 4 kanál olaj,
- 1 kanál liszt,
- betűtészta
Elkészítése:
A paradicsomlevet felteszem főni! Beleteszem a hagymát és a zellerzöldet, ízesítem cukorral, csipet sóval és borssal. Kb. 15 percig főzöm, ezután hozzáadom a tésztát. Ha megfőtt az olajból és a lisztből rántást készítek. Még egyszer felforralom, majd lezárom!
Tipp: Betűtésztát nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni!
Az olasz változatot mi egyszerűen a sajt belereszelésével oldjuk meg. (BI)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: