Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomleves 17.

Paradicsomleves

Már óvodás korom óta nagyon szeretem, ismerem már azóta az olasz változatot is. Nekem mégis a hagyományos, menzás ízvilágú a favorit, szigorúan betűtésztával!

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé (vagy 1 nagy paradicsompüré konzerv higítva vízzel),
  • 1 kis fej hagyma,
  • zellerzöld,
  • 3-4 kanál cukor,
  • csipet só,
  • bors,
  • 4 kanál olaj,
  • 1 kanál liszt,
  • betűtészta

Elkészítése:

A paradicsomlevet felteszem főni! Beleteszem a hagymát és a zellerzöldet, ízesítem cukorral, csipet sóval és borssal. Kb. 15 percig főzöm, ezután hozzáadom a tésztát. Ha megfőtt az olajból és a lisztből rántást készítek. Még egyszer felforralom, majd lezárom!

Tipp: Betűtésztát nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni!

Az olasz változatot mi egyszerűen a sajt belereszelésével oldjuk meg. (BI)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!