Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomleves 12. pirított zsemlekockával

Paradicsomleves pirított zsemlekockával

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 4 dkg liszt
  • olaj
  • cukor
  • 2 db zsemle
  • tejföl

Elkészítése:

1 kg paradicsomot forró vízbe teszünk és kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. 4 dkg lisztből olajon világos rántást készítünk, majd feleresztjük a paradicsommal és annyi vízzel hogy az egész leves kb. 1,5 liter legyen. Ízlés szerint cukorral és sóval ízesítjük. 2 db zsemlét apró kocára vágunk, és sütőbe téve megpirítjuk. Tálaláskor mindenki kedve szerint tesz a levesbe. Aki szereti tejföllel is eheti.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!